üst menü

Genel Bilgi

Devlet konservatuvarımız 08.05.1997 tarihinde kurulmuştur. 2001 yılında Temel Bilimler Bölümüne özel yetenek sınavı ile 20 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 2009 yılında ise Halk Oyunları Bölümü açılmış, ancak henüz öğrenci alımına başlamamıştır. Bünyesinde 11 akademik, 6 idari personel barındıran konservatuvarımızda toplam 82 öğrenci eğitim görmektedir.

Konservatuvarımızda dört yıllık lisans eğitimine ek olarak, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Müzik anabilim dalı aracılığıyla yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans programları da yürütülmektedir. Devlet Konservatuvarımız mezunları kamu sektöründe radyolara ve Devlet korolarına sanatçı olarak girebilir, özel sektörde müzik endüstrisi sahasında kompozitör, saz sanatçısı, ses sanatçısı ve notist olabilirler.