OBS'ye Fotoğraf Yükleme İşlemleri Hakkında Hatırlatma!

1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Yeni kayıt olan öğrencilerimiz  “Öğrenci Bilgi Sistemi” ( Öğrenci Otomasyon Sistemi - OBS - https://obs.firat.edu.tr ) üzerinden "Kullanıcı İşlemleri=>Fotoğrafı Güncelle" menüsünden kendi fotoğraflarının (vesikalık formatta olması zorunludur)  sisteme yüklenmesi işlemlerini yapmalıdırlar!

(Yüklenen fotoğraf öğrenci kimlik belgenize de basılacağı için kesinlikle vesikalık formatta ve Dosya formatı "JPG" ve boyutu en az 10 byte en fazla 2 megabyte (MB) olmalıdır. Kimlik teslimini erkenden arzu eden öğrencilerin bir an evvel OBS’ye fotoğraf yüklemesi yapmaları gerekmektedir. Aksi taktirde, öğrenci kimlik basımınız gecikecek ve yemekhane, okula giriş ve çıkış durumlarında sıkıntılar yaşamanız söz konusu olabilecektir.)

Öğrenci Kimliklerinin basımı "Rektörlük Merkezi Öğrenci İşleri" tarafından yapılmakta olup Konservatuvarımız Öğrenci İşleri Ofisine gönderimi sağlandıktan sonra siz öğrencilerimize kimliklerin teslimi yapılmakta ve (Akademik Takvim için lütfen tıklayınız...) normal ders takviminin başlamasını takiben süreç bir ayı bulabilmektedir. Kimlikler Konservatuvarımız Öğrenci İşleri Ofisine ulaşır ulaşmaz teslimi için hem sitemizde hem de ilan panomuzda duyurusu yapılacaktır!

***

Not: Konservatuvarımız tüm öğrencileri aynı adımları takip ederek mevcut fotoğraflarını güncelleme/değiştirme talebinde bulunabilirler.